У “МіськШЕПі” розповіли, чим цьогоріч у Чернівцях посипатимуть дороги взимку

Цього року КП “МіськШЕП” взимку для посипання доріг використовуватиме не тільки сіль, а й гранітний відсів. Його будуть застосовувати на центральних дорогах міста та за температури нижче ніж -10 градусів.

Про це повідомив директор КП “МіськШЕП” Григорій Оробець, пише molbuk.ua

У Чернівцях вперше цього року використовуватимуть гранітний відсів для посипання доріг взимку. За словами Григорія Оробця, ця суміш має певні переваги застосування.

“У цьому році будемо пробувати посипати дороги гранітним відсівом. Його будемо застосовувати при температурі нижче –10 градусів. Перевага відсіву в тому, що він не забруднює дорогу, внаслідок чого весною не утворюються пилові бурі. І ще з великих плюсів – це комфорт для водіїв, суміш дає краще зчеплення коліс під час ожеледиці. Проте, якщо температура повітря буде до –10 градусів – дороги посипатимемо сіллю”, – сказав Григорій Оробець.

Наразі на підприємстві “МіськШЕП” є понад 500 тонн солі та 500 тонн гранітного відсіву. Також з минулого року залишилися залишки піщано-сольової суміші.

“У нас був також відіграний тендер на закупівлю 1500 тонн солі. Зараз на підприємстві – 500 тонн солі, думаємо, що на початку сезону такої кількості цілком вистачить. Також з минулого року залишилося 1400 м³ піщано-сольової суміші”, – повідомив Г. Оробець.

У “МіськШЕПі” також зауважили, що гранітним відсівом посипатимуть центральну частину міста, а більш віддалені райони міста – піщано-сольовою сумішшю.

peredplata