Ворог використовує релігійні організації у своїх цілях у цій гібридній війні

Ворог використовує релігійні організації у своїх цілях у цій гібридній війні, заявив Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній в інтерв’ю “Голосу Америки”.
«Зараз ми захищаємо інформаційний простір, ми захищаємо мову, культуру, тому і духовний простір є теж дуже важливим. Тому держава робить все задля того, щоб захистити свій духовний простір. Адже ворог, як ми бачимо, досить вдало, інколи, використовує релігійну сферу, використовує релігійні організації у своїх цілях в цій гібридній війні», – сказав Митрополит Епіфаній.
Також Предстоятель Православної Церкви України підкреслив, що Українська Православна Церква Московського Патріархату (УПЦ МП) лише маскується під українську.
“Дехто маскується під назвою Української Православної Церкви, не будучи Українською Церквою, а маючи приналежність і зв’язок із російською православною церквою й вводить в оману простих віруючих. І багато українців до кінця не усвідомлюють, що вони відвідують саме російську православну церкву в Україні”, – зазначив Митрополит Епіфаній.

peredplata