Херсон відзначає першу річницю визволення від російських окупантів

Рік тому українські сили оборони звільнили Херсон від російської окупації. Увесь цей час, поки місто перебувало в окупації, його жителі продовжували чинити супротив загарбникам.

11 листопада – річниця визволення Херсону. День, коли українська армія звільнила місто від російських окупантів. Це місто стало символом надії та спротиву українців, який неможливо зламати. Адже люди там до останнього боролися з російськими окупантами всіма можливими засобами.

Згадаємо, як розвивалися події перед тим, як рознеслася новина про звільнення Херсона.

9 листопада російське військове керівництво заявило про відведення військ з Херсону та з правого берега Дніпра. 

В ході успішних наступальних дій наших військ на Херсонському напрямку 9 листопада 2022 року було звільнено 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

10 листопада президент Володимир Зеленський повідомив, що захисники України звільнили вже 41 населений пункт на півдні.

В ОК “Південь” розповіли, що загарбники намагалися врятуватися втечею з правобережної Херсонщини, адже ЗСУ продовжували просування лінії фронту.

Генеральний штаб зранку 11 листопада повідомив, що наступальні дії на зазначеному напрямку тривають. Проте про результати у Генштабі не повідомляли. Офіційні коментарі дали згодом.

Перед відводом своїх військ, росіяни підірвали на Херсонщині котельні і об’єкт обленерго, а також телецентр, місто залишилося без електрики та зв’язку.

Зараз херсонці потерпають від постійних російських обстрілів. А важка боротьба з російськими окупантами триває. Але ми віримо: одного дня ми напишемо новину про те, що вся територія України деокупована до стану кордонів 1991 року.

peredplata