В Дніпровському державному медичному університеті викладачка заборонила студентці відповідати українською мовою.

Кричущий випадок трапився вчора в Дніпрі – у вищому навчальному закладі.
Якби не дізнався про це з перших уст, то й не повірив би, що таке сьогодні взагалі можливе.
В Дніпровському державному медичному університеті на парі Пропедевтика внутрішніх хвороб викладач Новоженіна Людмила Іванівна заборонила студентці третього курсу Magdalyna Pelchar відповідати українською мовою. Викладачка вимагала, аби дівчина на її практичних заняттях говорила виключно російською.
Магдалина відповіла, що цієї мови не знає і нею розмовляти не буде. На це викладачка відреагувала з сарказмом – мовляв студентці в такому випадку потрібно йти навчатися до Кембриджа або Львова, бо у себе на практичних заняттях вона хоче чути російську мову. Після цього викладачка тупо відмовилась приймати відповідь студентки.
Понад 30 років Незалежності, майже 10 років з часу збройної агресії московії, понад півтора роки повномасштабної війни з сотнями тисяч жертв серед українців… І сьогодні далі вигулькують такі новоженіни, які у центрі України – нахабно, відкрито й в присутності інших студентів, забороняють говорити державною мовою.
Це абсолютна дискримінація за мовною ознакою, порушення мовного законодавства і прав людини. У час війни – це ще й відверта робота на ворога.
Я хочу запитати у керівництва Дніпровський державний медичний університет Dnipro State Medical University – ви взагалі в курсі, що виговорює на парах ця викладачка? Як будете реагувати на таку поведінку?
Відверта дискримінаційна та антиукраїнська діяльність представниці науково-педагогічного складу університету має отримати негайну реакцію відповідних відомств та правоохоронців. Звертаюсь до Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я України, Офіс Президента України, МВС України та Служба безпеки України з проханням відреагувати на цей кричущий прецедент, розслідувати діяльність Новоженіної Людмили і вжити всіх заходів для усунення її від викладання у виші та притягнення до відповідальності.

peredplata