Ухилянтів від мобілізації будуть оштрафувати на 25 тисяч гривень за кожен місяць

В Україні триває мобілізація, і чоловіки віком від 18 до 60 років отримують повістки. Однак деякі ухиляються від призову, і для них у Раді готують жорсткий штраф.

Про це розповів адвокат Соловйов, якого цитує видання ukrainianwall.com. Мова йде про законопроект №8029, який зареєстровано у Верховній Раді України. Він передбачає, що військовозобов’язані, які виїхали за межі України під час мобілізації без підстав, повинні будуть сплатити штраф у розмірі 25 890 гривень за кожен місяць незаконного перебування в іншій країні.

Цей законопроект ще не прийнятий, але його ухвалення може стати серйозним ударом по ухилянтах. Адже штраф у такому розмірі може значно вплинути на їхнє фінансове становище.

 

Окрім того, ухилянтів від мобілізації можуть притягнути до кримінальної відповідальності. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Рекрутери допомагають військовозобов’язаним знайти своє місце в армії

Нагадаємо, Міністерство оборони України розпочало рекрутинг, який допоможе військовозобов’язаним знайти свою спеціальність у Збройних силах України.

Рекрутери консультують громадян щодо вибору спеціальності відповідно до їхньої освіти, цивільного досвіду та інтересів. Вони також допомагають зібрати необхідні документи та пройти медичну комісію.

Наразі договір про рекрутинг підписано тільки з однією організацією – Lobby X. Ця компанія має досвід у наборі кадрів для української армії.

“Ми бачимо, що зараз є великий попит на наших послуги. Тому ми збільшуємо нашу команду та налагоджуємо співпрацю з іншими організаціями”, – розповів керівник компанії Lobby X.

Цей рекрутинг може допомогти військовозобов’язаним знайти своє місце в армії та внести свій вклад у захист України.

peredplata