МАЛЮСЬКА ПРИЗНАЧИВ ГРОМАДЯНИНА РФ ДИРЕКТОРОМ ІНСТИТУТА СУДМЕДЕКСПЕРТИЗ В ХАРКОВІ

І так… 2 вересня 2023 року Тюленєв Сергій Анатолійович був призначений директором Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса».
Без конкурсу! І без відповідної спецперевірки з боку Служби безпеки України!
В іншому випадку, такої посади йому точно не світило б.
Справа в тому, що Тюленєв раніше був співзасновником ТОВ «ВИРОБНИЧЕ ТОРГІВЕЛЬНО-КОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕЛАДА» (ЄДРПОУ: 13621442).
І цю фірму Тюленєв реєстрував із паспортом громадянина РФ!
За даними Youcontrol своїм місцем проживання як громадянина РФ він зазначив: Російська Федерація, Тюменська обл. Нижньовартівськ. вул. Піонерська, 11.
Дані про «ЕЛАДА» востаннє перед її ліквідацією оновлювалися – 16.06.2014.
А це вже після початку агресії Росії проти України 20 лютого 2014 року.
В підсумку. Тюленєв С. А. був громадянином країни-агресора щонайменше півроку в 2014, продовжуючи вести бізнес в Україні.
Крім того, у липні 2023 року “ЕЛАДА” формально змінила свою адресу реєстрації (вулиця та будинок залишилися колишніми) у Бердянську, що може свідчити про активізацію її діяльності на нині тимчасово окупованій території.
І насамкінець: Тюленєв разом зі своєю дружиною (у червні 2014 року теж одержала паспорт росії) неодноразово відвідували анексований Крим.
Є розуміння, що від свого російського паспорту Тюленєв так і не відмовився.
Тож виходить, що пани пани Малюська і Гайченко тягнуть у владу не просто своїх підгодованих ставлеників, а ще й колаборантів. А в Харкові їх облизує та приймає знана корупціонерка голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.
СБУ, чи є ідеї, що з цим всім робити далі?

peredplata