Перший українець, що перехворів на COVID-19, відреагував на відзнаку про «рекорд» Чернівецької лікарні

39-річний чернівчанин Олександр, який перший в Україні захворів на коронавірус та повністю одужав, відреагував на вручення відзнаки “Рекорд за першого пацієнта, що одужав у лікарні від COVID-19”, яку Національний реєстр рекордів України 24 березня вручив Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Зокрема, у коментарі кореспонденту molbuk.ua чернівчанин розповів таке:

 

“Так, мені друзі це вже скинули. Напевно, лікарі справді заслужили на якусь відзнаку, адже вони були, так би мовити, на лінії фронту. Вони – перші контактні особи. І я дуже їм вдячний за те, що дивились, слідкували, лікували, і врешті-решт витягнули”.

Водночас Олександр сумнівається, чи відзнака, на яку заслужили медики Чернівецької обласної клінічної лікарні, повинна бути саме такою.

“З іншого боку, в такому вигляді подяка – ну не знаю… Дуже сумнівно, тому що слово “рекорд” у цьому випадку недоречне. Це не якісь змагання, щоб ставити рекорди. Краще би не було цього взагалі нічого. Конкретно лікарям, гадаю, найкращою подякою було би те, щоб менше пацієнтів надходили в такому стані, і щоб люди справді дотримувались карантину, берегли себе і не прибавляли медикам роботи. Адже робота в них дуже складна”, – повідомив Олександр.

Він вважає, що у період спалаху коронавірусу в Україні, влада зобов’язана звернути увагу на представників медичних установ.

Перший українець, що перехворів на COVID-19, відреагував на відзнаку про «рекорд» Чернівецької лікарні

“Якщо їм обіцяють якісь доплати, якісь пільги, то влада повинна дотримуватись тих обіцянок! Це дуже важливо саме зараз! Якщо не буде кому лікувати – це буде просто хаос”, – сказав чернівчанин, який перший в Україні перехворів на коронавірус.

Як раніше повідомлялося, Чернівецьку лікарню вчора назвали рекордсменом у боротьбі з коронавірусом. Відповідну відзнаку керівництву медичного закладу вручив експерт Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін.

peredplata