Керченський міст приречений: голова СБУ Малюк проанонсував багато сюрпризів

Керченський міст, який звели російські окупанти, з’єднавши материкову частину росії з тимчасово окупованим Кримом, приречений. Окупантів чекає багато сюрпризів, які стосуватимуться як незаконної переправи, так і інших ворожих обʼєктів.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк у документальному фільмі “СБУ. Спецоперації перемоги”.

Очільник силового відомства розповів, як СБУ атакувала Кримський міст, зокрема й за допомогою морських дронів “Sea Baby”. Малюк вважає, що ці атаки є справжнім ляпасом росії та її диктатору володимиру путіну.

“Ми зруйнували міф про непереможність РФ. Це країна-фейк. Міст приречений. Далі буде багато сюрпризів і не лише щодо Кримського мосту“, зауважив він.

Глава СБУ нагадав, що вперше міст був атакований 8 жовтня минулого року.

Другий приліт на переправу відбувся 17 липня 2023 року, саме тоді застосовали надводні дрони. Надважливу для противника переправу, якою він звик зручно переправляти свою зброю та солдатів, вдалося пошкодити.

Росіяни усіма силами намагалися довести всьому світові, що їхній Керченський міст, на охорону якого витратили 1 мільярд доларів, нібито є найзахищенішою спорудою у світі.

Проте морські дрони СБУ успішно довели протилежне, а також перерізали цю логістичну артерію ворога. Адже тепер окупанти змушені перевозити озброєння для своїх підрозділів поромами.

Ми фактично перевернули філософію військово-морських операцій”, підкреслив Малюк.

Очільник відомства додав, що “Sea Baby”, створені СБУ, це не просто військово-морські дрони. За його словами, це багатоцільова платформа, яку наразі дуже активно використовують для захисту України.

Нагадаємо, що напередодні у Головному управлінні розвідки Міноборони України заінтригували кадрами Кримського мосту. Українські розвідники зі спецпідрозділу “Артан” передали “привіт” окупантам, залишивши “візитівку” на березі навпроти незаконної споруди, та пообіцяли мосту продовження “пригод”.

Що відомо про атаки на Керченський міст

Нагадаємо, що незаконно збудований окупантами Кримський міст зазнав ударів як мінімум двічі.

17 липня цього року, вночі на Кримському мосту пролунали вибухи. Один із прольотом у бік Тамані був зруйнований, а проліт у бік Керчі – пошкоджений.

Джерела ЗМІ у Службі безпеки України розповіли, що ці вибухи були результатом спецоперації СБУ та Військово-морських сил. Міст атакували за допомогою надводних дронів.

У СБУ на цьому фоні нагадали, що норми міжнародного права та правила ведення війни дозволяють перерізати логістичні шляхи супротивника.

Окрім того, 8 жовтня 2022 року на мосту через Керченську протоку стався вибух із подальшою пожежею. Після цього на мосту обвалилася частина автомобільного полотна, рух було перекрито.

Своєю чергою, у СБУ тоді сказали, що росія взагалі далека від реальності щодо розслідування вибуху на Кримському мосту. А вже 23 липня 2023 року Зеленський назвав Кримський міст ціллю, яка має бути нейтралізована.

У росії ж назвали атаку на Кримський міст “терактом”, а також заявили, що зможуть полагодити його не раніше листопада.

Джерело: Рубрика

peredplata