На Буковині затримали чоловіка, який за гроші допомагав перетинати держкордон військовозобов’язаному

У Дністровському районі правоохоронці задокументували протиправні дії порушника, який поза пунктом пропуску намагався переправити до Республіки Молдова чоловіка призовного віку. За такі дії йому загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

25 листопада цього року на околицях міста Сокиряни прикордонники спільно з працівниками поліції викрили 29-річного жителя Новодністровська, який за 8 тисяч гривень допомагав перетинати державний кордон військовозобов’язаному громадянину України.

Так, перед лінією розмежування державного кордону України і Республіки Молдова прикордонний наряд викрив 19-річного чоловіка та організатора нелегального бізнесу. Для документування протиправних дій буковинців прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Під процесуальним керівництвом Дністровського окружної прокуратури слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину кордону про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства, такі дії караються позбавленням волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до організації цього нелегального бізнесу.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: в ідділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata