Наші “слуги” поїхали до панів Америки

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

День перший

Єрмак, Стефанчук та Умеров прибули в США з офіційним візитом…

А Володимир Зеленський мав виступити перед членами Сенату і Конгресу США по відеозв`язку і звернутися з проханням ухвалити проект допомоги Україні, який запропонував Конгресу президент США Джо Байден і американський уряд. Однак в останній момент щось пішло не так і виступ Зеленського несподівано був скасований.
Лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер заявив, що Володимир Зеленський скасував брифінг для американських сенаторів, під час якого мав розповісти про ситуацію на фронті та потреби Києва у зброї.
“Зеленський не зміг долучитись до нашого брифінгу – щось сталось в останню хвилину”, – сказав Чак Шумер .
Чекаю на подробиці… На душі дуже тривожно.
День другий
Через невизначеність Конгресу США Україна опинилась в “жорсткому” цейтноті
Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Вашингтоні заявив, що відстрочення надання Києву американської допомоги, яке обговорюється в Конгресі, створить “великий ризик” програшу України у війні з Росією. У понеділок представники Білого дому заявили, що у США закінчуються час і гроші, щоб допомогти Україні. Частина сенаторів-республіканців залишила закритий брифінг щодо додаткової допомоги Україні. Президент України Володимир Зеленський в останній момент скасував свій виступ перед сенаторами. У жовтні адміністрація президента Джо Байдена запросила у Конгресу майже 106 мільярдів доларів для фінансування амбітних планів щодо України, Ізраїлю та забезпечення безпеки кордонів США, але республіканці, які контролюють Палату представників з невеликою більшістю голосів, відхилили цей пакет. Наступного року на український уряд очікує дефіцит бюджету у розмірі 43 мільярдів доларів. Україна після грудня не матиме коштів, заявив Politico неназваний радник українського президента Володимира Зеленського. Він додав, що якщо Київ не отримає військової допомоги від США, то він може втратити контроль над “новими територіями”.
 
Зрада України конгресменами Сполучених Штатів Америки аукнеться і США, і НАТО, і Європі…
 
Учора Володимир Зеленський мав виступити по відеозв`язку перед членами Сенату і Конгресу США аби поінформувати їх про становище на фронті і звернутися до них з закликом затвердити ініціативи уряду США і Білого дому щодо фінансової і військової допомоги Україні.
Однак в останній момент це відеозвернення Зеленського було скасоване. Причиною цього демаршу стали відомості про те, що сьогодні Конгрес зірве голосування за допомогу Україні. Тому виступати нашому перезиденту перед американськими сенаторами й конгресменам, які зрадили Україну і українців втратило сенс. 

peredplata