9 тисяч євро за перетин кордону: на Буковині затримали організатора

Майже 9 тисяч євро за незаконний перетин кордону: поліцейські Буковини скерували до суду обвинувальний акт відносно організатора нелегального трансферу.

Викрили протиправну діяльність буковинця та заблокували ще один канал нелегальної міграції військовозобовʼязаних чоловіків співробітники Слідчого управління Нацполіції області за оперативного супроводу колег Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України. Відповідно до санкції статті, порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

Під час досудового розслідування правоохоронці зʼясували, що 32-річний житель Чернівецького району, знаючи про законні обмеження у період дії воєнного стану, організував незаконну переправу до Румунії трьох чоловіків призовного віку. 

Фігурант підшукав «клієнтів» та особисто супроводжував їх поза офіційними пунктами пропуску у напрямку державного кордону України. Свої послуги за сприяння у безперешкодному виїзді за кордон буковинець оцінив в 8 800 євро.

У адміністративних межах села Купка, під час спроби переправити чоловіків правоохоронці виявили організатора нелегального трансферу.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно фігуранта до суду для розгляду. Буковинцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття та документування протиправної діяльності чоловіка проводилися під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

 Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata