Поліція Буковини застерігає про важливість дотримання карантинних обмежень

Нагадуємо: відповідно до постанов Уряду та МОЗ, на період карантину заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, а також рекомендовано закрити кладовища для відвідування громадян. Виняток – поховання померлих.

Наразі поліцейські Чернівецької області проводять зустрічі з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та релігійних громад і роз’яснюють їм вимоги обмежувальних заходів.

Наголошуємо, що відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.04.2020 №11, відвідувати кладовище дозволено лише у випадку поховання померлих. Участь в такому ритуальному обряді можуть брати до 10 осіб у засобах індивідуального захисту і дотримуючись відстані між присутніми не менше 1,5 метра.

Для забезпечення правопорядку та реагування на можливі порушення карантинних обмежень під час ритуальних відправ на кладовищах, буде залучено співробітників поліції.

Громадянам варто пам’ятати про ризик інфікування коронавірусною хворобою в місцях масового скупчення людей. Залишайтеся вдома та не покидайте ваших помешкань без нагальної потреби.

 

 

peredplata