Підприємці Калинівського та Зеленого ринків протестують під стінами ОДА

Підприємці Калинівського ринку прийшли на протест під стіни Чернівецької ОДА. Вони протестують проти карантинних обмежень та просять дозволити їм працювати. 

Підприємці, які продають продукти харчування у торговельних секторах №4 і №5, підготували звернення до голови Чернівецької ОДА.

«Вплив закриття ринку на планування товарних запасів та закупок і розрахунків з постачальниками має критичний характер і непередбачуваність в цій сфері призводить до великих збитків, що, як правило, стає банкрутства підприємців, – йдеться у повідомленні. – У підприємців є нагальна потреба у розумінні строків дії заборонних заходів по торгівлі харчовими продуктами, можливості упорядкування торгівельного обслуговування покупців шляхом уведення жорстких санітарних та протиепідемічних заходів на території ринку, у тому числі силами підприємців, задля того, щоби надати можливість розпродажу наявних на даний час харчових продуктів, що швидко псуються поряд із забороною закупівлі нових товарних партій».  

Представники поліції нагадали людям про заборону масових зібрань. 

З людьми спілкувався керівник Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожній.

До ОДА приїхав міський голова Олексій Каспрук та секретар Чернівецької міської ради Василь Продан. 

 

 

 Під час пікету підприємців Калинівського і Зеленого ринків під Чернівецькою ОДА секретар міської ради Василь Продан звинуватив міського голову Олексія Каспрука у бездіяльності, використавши при цьому нецензурну лексику. Це сталося під час обговорення пікетувальниками розпорядження Чернівецької ОДА про тичасове закриття ринків міста під час карантину.

Після пропозиції негайно зібрати сесію Чернівецької міської ради, аби вирішити, в якому режимі ринки все таки зможуть працювати, Каспрук сказав, що можна скликати депутатів сьогодні, на 16:00, оскільки питання невідкладне. Підприємці також настоювали на тому, щоб зібрати сесію саме сьогодні. Проте, секретар Продан заявив, що у депутатів є свої справи, і вони сьогодні не зможуть зібратися. Бо вони не на зарплаті.

“Завтра на 10:00 будем приймати рішення. Я вже запропонував. Тут сиділи там ці мери, тиждень ніх*ра не робили, я вибачаюся. Я сказав, завтра на 10 годину збираємся, приймаємо рішення. Ну що ще треба? Дві сесії зібрати?”, – сказав Василь Продан, звертаючись до обурених підприємців..

Відео – АСС

Джерело: https://acc.cv.ua/ та https://tva.ua/

Фото: Галина Єреміца

peredplata