У Львові на хабарі затримали відомого бізнесмена Ігоря Гринкевича

29 грудня правоохоронці затримали львівського бізнесмена, який є одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. Чоловік намагався підкупити одного з керівників ДБР.

Як повідомляє пресслужба ДБР, хабар мав сприяти поверненню майна, вилученого у компаній бізнесмена в ході розслідування кримінального провадження.

Кілька місяців тому ДБР порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Слідчі встановили, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом. Однак компанії не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання майна для потреб Міноборони. Це призвело до зриву постачання та завдало збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн.

Правоохоронці виявили повне невиконання шести контрактів. Щонайменше за сімома договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань. Також вісім договорів виконані із запізненням від трьох до п’яти місяців.

До цього, у компаній виявили факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ. Наразі ДБР перевіряє причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони, які не вчиняли дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

За попередніми оцінками сума збитків може сягати понад 1 млрд грн. Бізнесменові загрожує до восьми років ув’язнення.

Як стало відомо Lviv.Media з власних джерел в правоохоронних органах, ідеться про відомого львівського підприємця Ігоря Гринкевича.

peredplata