Над Азовським морем, ймовірно, збили російський літак А-50 і ще один пошкодили

Увечері 14 січня у російських та українських Telegram-каналах з’явились повідомлення про збиття російського розвідувального літака А-50 та про пошкодження ворожого Іл-22М, вранці цю інформацію певною мірою підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук та джерела “Української правди” у владі.

Джерело: російські та українські Telegram-канали, заступник комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін та командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram, джерела УП

Пряма мова Мисягіна: “Близько 21:00 українськими підрозділами було нанесено вогневе ураження по двох літаках ВКС РФ, а саме по літаку А-50 ДРЛО та бомбардувальнику ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря”.

Деталі: За даними Мисягіна станом на вечір 14 січня, А-50 збили а ІЛ-22 підбили − він перебував у повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому, але після початку зниження зник з радарів в районі Керчі.

Повідомлення про А-50 також з’явились у російських пабліках.

Те, що інформація про збиття літака відповідає дійсності, частково підтвердив і командувач Повітряних сил ЗСУ.  

Пряма мова Олещука: “(Емодзі літака) Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди! P.S. Поки без деталей”.

Також інформацію про збиття літаків підтверджують джерела УП.

“А-50 точно. А Іл-22 − на 98%”, − повідомив співрозмовник видання.

Водночас у соцмережах озвучували і версію, що російські літаки збила самі ж окупанти з ППО.

Літак A-50 − це судно дальнього радіолокаційного стеження. Воно призначене для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також для наведення на них винищувальної авіації.

peredplata