9 років тюрми за 9000 євро: у Чернівцях судитимуть організатора нелегального переправлення військовозобов’язаних

Правоохоронці викрили протиправну діяльність чернівчанина та заблокували ще один канал нелегальної міграції військовозобовʼязаних за кордон. За 9000 євро фігурант пообіцяв трьом чоловікам безперешкодно потрапити до сусідньої країни. Відповідно до санкції статті, порушнику загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час слідства співробітники відділення № 5 (Глибока) Чернівецького райуправління поліції з’ясували, що 26-річний житель обласного центру, знаючи про законні обмеження у період дії воєнного стану, організував незаконну переправу до Румунії трьох чоловіків призовного віку.

Фігурант підшукав «клієнтів», надавав маршрут та інструктував, щодо подальших дій для незаконного переміщення через державний кордон. Надалі викликав таксі та оплатив поїздку з Чернівців до села Багринівка. Свої послуги за сприяння у безперешкодному виїзді за кордон чернівчанин оцінив у 3000 євро з кожного. Однак чоловікам не вдалося перетнути державний кордон України, так як їх затримали співробітники прикордонної служби за 200 метрів від ліні розмежування кордону.

Слідчі поліції зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності фігуранта та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Чернівчанину інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво вказаного провадження здійснював Глибоцький відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata