Військовозобов’язаних більше не будуть турбувати зайвими повістками

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки оптимізують роботу і більше не будуть зайвий раз надсилати повістки громадянам.

Це стало можливо після ухвалення відповідного законопроекту про створення електронного кабінету військовозобов’язаного для актуалізації даних. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

“Буде наданий період, щоб військовозобов’язаний ці дані актуалізував. І далі вже ТЦК будуть використовувати ці дані у своїй повсякденній роботі”, – наголосила вона.

Водночас, за її словами, верифікацію даних в електронному реєстрі “Оберіг” уже проведено, Міноборони перевело паперову інформацію в цифрову.

“Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов’язаним прибути до ТЦК. Це повинно працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов’язаних”, – додала Чорногоренко.

Електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити у другому кварталі 2024 року.

Про це сказала заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону.

У кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації і далі ці дані уже будуть використовувати ТЦК, розповіла заступниця міністра.

Уряд внесе до парламенту нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Такий закон потрібен якнайшвидше, оскільки потрібно надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022-го року, а то й раніше, сказали у Міноборони.

Джерело: https://gazeta.ua

peredplata