Греція передасть Україні озброєння радянського зразка

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Афіни передадуть Україні пакет озброєнь, які більше не використовуються армією Греції. Уряд в Афінах схвалив передачу Києву застарілих систем озброєння, повідомив видання Kathimerini. Що входить до пакету, не уточнюється, але відомо, що на озброєнні грецької армії знаходяться, зокрема, радянські системи ППО “Тор”, “Оса”, С-300, зенітні установки ЗУ-23-2.
Подарованому коневі, як кажуть, в зуби не заглядають… Але радянська зброя за наявності однаково підготовлених операторів показала себе повним непотрібом. Це об’єктивний факт і від цього вже нікуди не дінешся, жодними псевдопатріотичними оглядами не замажеш. Нормально “Леопарди” літають по розкислим полям, нормально “арки” працюють на морозі в багнюці (а АК клинить), перевага “Патріотів” доведена просто в режимі реального часу. Звичайно поки війна і це заюзаєм, але йти від цього брухту треба однозначно.
P.S. Українцям навіть не доведеться на техніці з Греції перемальовувати тактичні позначки у вигляді хрестів. На машинах греків вже намальовані широкі білі хрести на синьому тлі. Як на грецькому прапорі.

peredplata