Поширювала у мережу розміщення військових об’єктів: у Чернівцях СБУ повідомила про підозру скандальній блогерці

 
 

У Чернівцях СБУ повідомила про підозру скандальній блогерці, Анджелі Гуріній, яка “зливала” у мережу розміщення військових об’єктів. Відео із вручення підозри, вчора, 30 січня, облетіло мережу.

Факт вручення підозри molbuk.ua підтвердила речниця УСБУ у Чернівецькій області Леся Федоренко.

Зокрема, речниця СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко повідомила, що 30 січня слідчі Управління повідомили про підозру мешканці Чернівців за ч.2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Також Леся Федоренко наголосила, що поширення інформації про розташування чи переміщення особового складу ЗСУ та військової техніки в соціальних мережах, публікація її в пресі чи повідомлення стороннім особам може призвести до ворожих ракетних ударів по зазначених локаціях. Такі дії завдають непоправної шкоди обороноздатності країни, руйнувань критичної інфраструктури та становлять загрозу життю і здоров’ю цивільного населення.

peredplata