Суд визнав листівки ЧЕСНО передвиборчою агітацією!

Суд визнав листівки ЧЕСНО передвиборчою агітацією!Щойно в Шевченківському районному суді міста Чернівці завершився розгляд справи щодо адмінправопорушення Петра Гайдащука, який розповсюджував інформаційні листівки руху \”Чесно\” про кандидатів та аналітику про вибори. Суд вирішив, що Петро Гайдащук таки роздавав листівки з ПЕРЕДВИБОРЧОЮ АГІТАЦІЄЮ, а отже скоїв адмінправопорушення, і покарав його штрафом в 51 грн.

Нагадаємо, вчора активістка руху \”ЧЕСНО\” було затримано на Соборній площі для з\”ясування обставин (міліція каже, що ЗАПРОСИЛА Петра Гайдащука). Потім після того, як до райвідділку прибуло багато активістів і журналістів, Петра відпустили, а сьогодні зранку склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст.212 (13) КУпАП – розповсюдження передвиборчої агітації без вихідних даних.

Суд не взяв до уваги заперечення Петра Гайдащука щодо того, що листівки носили інформаційний, а не агітаційний характер.

Окрім того, в законі про вибори нардепів вказано, що передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата у депутати або партію – суб\’єкта виборчого процесу.

В листівках ж вказувались аналітичні дані, отримані рухом ЧЕСНО без закликів.

На прохання прокоментувати ситуацію поки не відгукнулись правоохоронці.

В суді ж був присутній майор, котрий складав протокол. Але на запитання журналістів відповідати відмовився, на сам розгляд справи не з\”явився.

Загалом це судове рішення може стати прецедентом, за яким всіх неугодних розповсюджувачів інформації будуть за таким прикладом засуджувати.

peredplata