Хто переміг на виборах ОТГ у Чернівецькій області

Найбільше мандатів у громадах отримала «Батьківщина» – 39, друге місце по представництву має «Народний фронт» – 15, третє – Радикальна партія Олега Ляшка, представники якої отримали 9 мандатів.  Троє з чотирьох голів ОТГ були обрані як самовисуванці. Інформацію, щодо результатів отримано з ТВК.  У виборчих комісіях не було складено жодного акту про порушення. Про це інформує ГО Опора у Чернівецькій області.

Хотинська ОТГ

Найбільше представництво отримала партія «Батьківщина» – 5 мандатів.  По 4 мандати у «Самопомочі» і «Нашого краю», по 3 у Радикальної партії, УКРОПУ та «Народного фронту», по 2 у Партії зелених України та Аграрної партії України.

Хотинська міська виборча комісія зареєструвала 8 кандидатів на посаду Хотинського міського голови.  Перемогу здобув Микола Головльов, 1972 р. н. , освіта вища, безпартійний, Хотинський міський голова, самовисування, місце проживання – Хотин. За нього проголосувало 1835 виборців тоді як за найближчого конкурента – 723. Явка на виборах  – 40,5%

Чагорська ОТГ

На першому місці «Батьківщина» – 11 мандатів, на другому «Народний фронт» – 10.   2 мандати у Радикальної партії Олега Ляшка та один у УКРОПУ.  На посаду сільського голови було зареєстровано одного кандидата– самовисуванця Георгія Коблюка.  Він і здобув перемогу на виборах, отримав 2731 голос, що складає 97% від всіх голосів.  Явка на виборах – 33,4%.

Ставчанська ОТГ

«Батьківщина» отримала  9 мандатів, 2 Радикальна партії Олега Ляшка та по одному – УКРОП та Аграрна партія України.  На посаду сільського голови було зареєстровано 5 кандидатів.  Перемогу здобув представник ВО «Батьківщина» Іван Тодорович.  Явка на виборах – 53,7%.

Неполоковецька ОТГ

14 мандатів отримала «Батьківщина», по 2 мандати у БПП «Солідарність», Радикальної партії та «Народного фронту».  По одному мандату в Аграрної партії України та ВО «Свобода».

Самовисуванці отримали три мандати в громаді.   2 кандидати набрали однакову кількість голосів (1 – «Народний фронт”, а інший самовисуванець).

На посаду селищного голови було зареєстровано 4 кандидата.  Перемогу здобув Григорій Храпко, самовисуванець,  голова села Берегомет.  Явка на виборах –  48,4%.

«У зв’язку з тим, що у Неполоковецькій ОТГ на одному окрузі 2 кандидати набрали однакову кількість голосів (1 – «Народний фронт”, а інший самовисуванець), тепер відповідно до частини 6 статті 85 ЗУ “Про місцеві вибори”, “територіальна виборча комісія призначає повторне голосування по цих кандидатурах”» – зазначає координатор ОПОРИ у Чернівецькй області Тарас Прокоп.

 

Результат по партіям наступний:

«Батьківщина» отримала у загальному по ОТГ – 39 мандатів.  На другому місці «Народний фронт» – 15 мандатів.  9 мандатів у Радикальної партії Олега Ляшка.  6 мандатів у кандидатів самовисуванців.  5 мандатів у партії УКРОП.  По 4 мандати у Аграрної партії України, партії «Самопоміч» та «Наш край».  По 2 мандати у Партії зелених України та БПП «Солідарність».  Та один мандат у ВО «Свободи».

 

 

Нагадуємо, що у неділю, 23 грудня 2018 року, у 78 об’єднаних територіальних громадах (9 міських, 16 селищних, 53 сільських ОТГ) в 13 областях України відбулися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.  До складу цих 78 ОТГ  увійшли 345 місцевих рад (міських – 9, селищних – 19, сільських – 317).  Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах змогли взяти участь близько 453 тисяч виборців.   Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів, становить 20 млн 77 тис.  500 гривень, повідомляє ЦВК.

 

peredplata