У ВМС розповіли, скільки моряків могло бути на знищеному катері росіян «Івановєц»

На борту російського ракетного катера «Івановець», що потопили українські дрони, могли перебувати до 40 моряків Чорноморського флоту рф.

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України у Telegram.

 
Росія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

 

У ВМС нагадали, що в ніч проти 1 лютого бійці ГУР Міністерства оборони України знищили ракетний катер, який охороняв пункт базування у селищі Новоозерне.

За інформацією військових, це суттєва втрата для росіян, враховуючи наявність лише трьох таких катерів у складі Чорноморського флоту росії та озброєння, серед яких протикорабельні ракети типу «Москіт» з дальністю до 130 кілометрів.

«З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими», – уточнили в ВМС.

 

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи.

У ВМС нагадали, що раніше українські військові пошкодили малий ракетний корабель проекту 1239 «Самум».

Нагадаємо, про знищення катера стало відомо сьогодні вранці. Його орієнтовна вартість 60-70 мільйонів доларів. Раніше ЗСУ знищили російський корабель «Новочеркаськ». У рф визнали ліквідацію понад 70 моряків в результаті удару по «Новочеркаську».

peredplata