Двоє буковинців за гроші допомагали незаконному виїзду за кордон військовозобов’язаним, за це їм загрожує тюрма

За грошову винагороду у сумі 5 тисяч доларів та 4 тисячі євро фігуранти допомагали виїхати за межі України двом чоловікам призовного віку. Поліцейські задокументували протиправні дії буковинців та вже повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

1 лютого цього року в адміністративних межах села Тернавка Чернівецького району співробітники Державної прикордонної служби спільно із працівниками поліції викрили 22-річного та 23-річного жителів Герцаївської територіальної громади, які намагалися переправити двох військовозобов’язаних чоловіків до сусідньої держави, поза офіційним пунктом пропуску. Для одного із чоловіків сума «зеленого коридору» становила 5 тисяч доларів, а для іншого – 4 тисячі євро.

Так, неподалік лінії розмежування державного кордону України з Республікою Румунія прикордонний наряд викрив двох чоловіків та організаторів нелегального трансферу за кордон. Для документування протиправних дій буковинців прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції.

Поліцейські затримали правопорушників в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. 

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури вже повідомили фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata