F-16 i ракети AGM-158 JASSM зможуть наблизити перемогу України у війні з РФ

 
Постачання винищувачів F-16 Україні, яку західні країни погодили зі США, обіцяє новий головний біль російському Генштабу. Винищувачі, поставити які погодилися Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія, будуть забезпечені ракетами з дальністю до 500 км, повідомив у понеділок командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.
За даними z-каналів, мова, ймовірно, йде про ракети AGM-158 JASSM, які виробляються американським концерном Lockheed Martin, наводяться супутниковою навігацією, а також мають оптико-електронну систему, що дозволяє точно вражати ціль. Радіус дії цих ракет дозволить при запуску з кордонів Харківської області дістати Тулу (відстань 453 км). А запуск із кордонів Сумської області накриє і околиці Москви, в тому числі Рубльово-Успенське шосе, де розташовані заміські будинки російської еліти та президентська резиденція Ново-Огарьова (490 км).
F-16 з ракетами великої дальності дозволять Силам оборони України “добитися ще більших успіхів на полі бою та звільнити територію від ворога”, заявив генерал Наєв.

peredplata