Залужний залишає свою посаду 

Валерій Залужний залишає свою посаду.
 
Про це він офіційно повідомив у своєму телеграм-каналі.
“Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України. Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть. Слава Україні!”, — написав Валерій Федорович.
Що передувало
 
Зеленський щойно  повідомив у Telegram, що зустрівся із Залужним і подякував йому за два роки захисту України. За словами президента, вони обговорили оновлення, необхідні ЗСУ, і людей, які можуть обійняти керівні посади в українській армії.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у четвер, 8 лютого, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони опублікували в соцмережах повідомлення про те, що командування ЗСУ буде оновлено. Про відставку генерала в повідомленнях нічого не сказано.

«Час для такого оновлення — саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо! Слава Україні!» — написав Зеленський.

Указу про відставку Залужного на сайті президента наразі немає. За інформацією УП, указ буде опубліковано після зустрічі з журналістами, яку організовує Офіс президента.

Новина доповнюється

 

 

peredplata