За систематичне знущання над дружиною буковинцю загрожує 2 роки тюрми

Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю у вчиненні домашнього насильства відносно цивільної дружини.
 

За такі дії чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

У червні минулого року до поліції надійшло повідомлення від жительки села Малятинці, яка повідомила що її співмешканець погрожує їй фізичною розправою. Одразу на місце події виїхали співробітники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції. Поліцейські встановили, що 50-річний місцевий житель вчинив словесну суперечку зі своєю цивільною дружиною. В ході конфлікту кривдник ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. 

За вище вказані протиправні дії правоохоронці винесли кривднику терміновий заборонний припис, який полягав у забороні в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою. 

Однак чоловік продовжував чинити психологічне насильство відносно своєї співмешканки, яке призвело до погіршення якості життя жінки та завдало шкоди її здоров’ю.

Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від буковинки, неодноразово  складали протоколи про адміністративне правопорушення на зловмисника та проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Також Кіцманський районний суд двічі визнавав чоловіка винним у вчиненні домашнього насильства, за яке відбував покарання у вигляді громадських робіт.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили про підозру кривднику у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata