У Чернівцях представник антикорупційного підкомітету громадської організації за гроші переправляв ухилянтів

Викрито групу буковинців, які незаконно переправляли чоловіків за кордон: серед них – представник антикорупційного підкомітету громадської організації.
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.
 
За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом буковинцям, які налагодили канал незаконного переправлення чоловіків через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, 63-річний буковинець, заручившись підтримкою свого знайомого, вирішив «заробити» на організації незаконного перетину державного кордону. За 10500 євро вони організували незаконне переправлення громадянина України до Румунії.
 
Ще один житель Чернівців – представник антикорупційного підкомітету громадської організації, особисто перевозив військовозобов’язаних та надавав їм інструктаж, як перетнути кордон поза пунктами пропуску.
 
Чоловік співпрацював з різними особами, які «бронювали» день відправлення для своїх «клієнтів».
 
Під час руху до українсько-румунського кордону «перевізника» затримали правоохоронці. У салоні його автомобіля перебувало п’ятеро чоловіків, серед них і громадянин, який виїжджав за протекції двох підозрюваних буковинців. Ще четверо військовозобов’язаних їхали за домовленістю третіх осіб по тарифу від 4000 до 9000 доларів США з людини.
 
Наразі встановлюються всі учасники схеми.
 
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області.
 
 
 
 
 
 

peredplata