До кордону у причепі зерновоза – на Буковині затримали вісьмох ухилянтів

До кордону у причепі зерновоза – на Буковині заблоковано канал незаконного перевезення чоловіків до Молдови
За процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру буковинцю за фактом незаконного переправлення через державний кордон України вісьмох чоловіків призовного віку (ч. 3 ст. 332 КК України). Також йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 900 тис. грн.
За даними слідства, 36-річний житель Дністровського району долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного перевезення чоловіків призовного віку за кордон. Вартість таких послуг сягала від 3 до 6 тис. доларів США за одного військовозобов’язаного.
Буковинець «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Молдови, надалі він надавав «клієнтам» необхідний інструктаж та забезпечували їх трансфер до одного з пунктів пропуску на Буковині.
Чоловіка затримали прикордонники, 26 лютого цього року, під час супроводу зерновоза з військовозобов’язаними, який прямував у напрямку українсько-молдовського кордону.
У причепі вантажівки перебувало восьмеро чоловіків – жителі Чернівецької, Київської, Сумської, Хмельницької, Харківської та Тернопільської областей.
Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на транспортні засоби. Встановлюються інші організатор злочину.
Досудове розслідування у зазначеному провадженні здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata