Мануель Макрон відкинув усі спростування НАТО і заявив, що його заяви про західні війська в Україні були “зважені та

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Мануель Макрон відкинув усі спростування НАТО й Олава Шольца своїх слів і повторно заявив, що його заяви про західні війська в Україні були “зважені та продумані”
Президент Франції Емануель Макрон заявив, що всі його заяви про повномасштабну війну РФ проти України – включно з можливістю відправлення західних військ, які викликали резонанс ун штаб-квартирі НАТО і в Берліні – були ретельно продумані.
Слова французького лідера цитує агентство AFP:
“Це досить серйозні питання. Кожне слово, яке я говорю з цього питання, є свідомим, продуманим і виваженим”, – сказав Макрон журналістам, відмовившись від подальших коментарів.
Заяви президента Франції емануеля Макрона викликали негативну реакцію з боку генсека НАТО Єнса Столтеберга, канцлера Німеччнини Олава Шольца та лідерів деяких інших урядів країн НАТО.
Нагадаю. Олав Шольц заявив:
“Як канцлер Німеччини я не надішлю в Україну жодного солдата нашого Бундесверу.
НАТО не є і не буде стороною війни!
Все так і залишається, як було завжди”.
Натомість прем`єрка Естонії Кайя Каллас підтримала ідею Макрона щодо західних військ в Україні. Про це вона заявила журналістам видання Politico і зокрема сказала, що “західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну”.
“Я думаю, що це також сигнали, які ми посилаємо Росії, що ми не виключаємо різні варіанти”, – наголосила вона.
Я один, хто не повірив у чутки, що президент Франції Емануель Макрон не виключає можливості відправки содатів з країн Європи в Україну?
З точки зору інформаційних технологій був зроблений цікавий інформаційний пробний вкид. Його, начебто, підтримала прем`єрка Естонії Кайя Каллас.
Сам факт, що дехто із європейських лідерів допускає участь своїх солдатів у війні з Росією на боці України і на території України – величезне досягнення. Але… ця музика недовго грала. Переляканих клерків, які сидять у кабінетах штаб-квартири НАТО в Брюсселі охопила паніка і вони поспішно спростували слова Макрона. Мовляв, він не те говорив, не те мав на увазі, і його невірно зрозуміли тощо.
Завершив дебати на цю тему канцлер Німеччини Олав Шольц. Він заявив:
“Як канцлер Німеччини я не надішлю в Україну жодного солдата нашого Бундесверу.
НАТО не є і не буде стороною війни!
Все так і залишається, як було завжди”.
Далі Шольц навів цитату з регламентів Бундесверу:
“Відповідно до Основного закону, Бундесвер має завдання захищати Федеративну Республіку. Він підпорядковується федеральному міністру оборони; У разі оборони влада командування та командування переходить до Федерального канцлера (ст. 115 b Основного закону).”.
* У цій невеликій заяві канцлера Шольца є одна дуже важлива деталь. Канцлер говорить від імені не лише Німеччини, але і від імені усього НАТО, посунувши вбік генсека Альянсу Єнса Столтенберга та головну фігуру на шахівниці НАТО Джо Байдена. І схоже, що зараз Байдена нова розстановка фігур на геополітичній шахівниці цілком влаштовує.

peredplata