На Буковині оголошено про підозру двом зрадникам, які воюють на боці окупантів

СБУ повідомила про підозру двом зрадникам, які воюють проти України на боці окупантів.
Служба безпеки зібрала доказову базу на двох терористів, які приєдналися до збройних сил рф і воюють проти України на боці держави-агресорки.
За даними слідства, обидва бойовики приєдналися до терористичної організації «днр» ще до повномасштабного вторгнення рф на територію України.
Зокрема, уродженець Харківщини з позивним «Фрідом» вступив до незаконного збройного формування «бригада Восток» навесні 2014 року. Пройшов «кар’єрні сходи» від мінометника до командира взводу управління реактивної артилерійської батареї. Брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу населених пунктів Шахтарськ, Іловайськ, Дебальцево, Піски, Авдіївка та в районі Донецького аеропорту. За свої «подвиги» неодноразово був нагороджений окупантами.
Інший фігурант – 25-річний мешканець Єнакієвого – приєднався до терористів значно пізніше, у жовтні 2021 року. Він добровільно увійшов до складу «окремої мотострілецької бригади ДНР «Беркут» 1-го Донецького армійського корпусу» і став навідником оператора БМП.
24 лютого 2022 року бойовики зі своїми підрозділами приєдналися до збройних сил рф і допомагають окупантам захоплювати українські території, вбивати мирних жителів, знищувати інфраструктуру.
Наразі зловмисникам заочно повідомлено про підозру за ч.1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
Викриття злочинної діяльності та розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 

peredplata