На Буковині затримали “пенсіонера” з Київщини, який намагався перетнути кордон

3 березня у Чернівецькому районі правоохоронці викрили чоловіка, який за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

У с. Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю 43-річний житель Київщини пред’явив документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка задокументували співробітники відділення поліції  №4 (м. Герца).

При перетині державного українського кордону з Румунією фігурант пред’явив для перевірки прикордонникам недійсне пенсійне посвідчення.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що киянин вступив у змову з невстановленими поки що слідству особами, які допомогли виготовити фальшивий документ на бланку, схожому на оригінальний, проставили печатку та підпис від імені посадової особи Пенсійного фонду.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Документ з ознаками підробки поліцейські вилучили.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили фігуранту про підозру. 

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata