На Буковині судитимуть мешканця Запоріжжя, який для перетину кордону надав фальшиві документи

16 березня правоохоронці викрили 21-річного чоловіка, який використовуючи фальшиву довідку та посвідчення намагався виїхати за межі України. За вчинене фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо: 16 березня під час проходження митного контролю на КПП «Порубне» 21-річний житель міста Запоріжжя пред’явив прикордонникам підроблені документи: тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність його до військової служби. Протиправні дії чоловіка задокументували співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що порушник замовив фальшиві документи, для безперешкодного перетину державного кордону.

Слідчі поліції зібрали докази протиправної поведінки чоловіка та скерували  матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Порушнику інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у вказаному провадження здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata