Викрито жителя Сумщини, який передавав координати місць дислокації українських військових та закликав наносити удари по ним

 

🔷За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури жителю м. Тростянець повідомлено про підозру (https://www.gp.gov.ua/ua/posts/vikrito-zitelya-sumshhini-yakii-peredavav-koordinati-misc-dislokaciyi-ukrayinskix-viiskovix-ta-zaklikav-nanositi-udari-po-nim) у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

🔹За даними слідства, уродженець російської федерації, який тривалий час проживає в Україні, з лютого 2024 року розпочав співпрацю зі співробітником федеральної служби безпеки держави-агресора.

🔹Підозрюваний збирав дані про розміщення військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, кількість їхнього особового складу та військової техніки на території Охтирського району Сумської області. GPS-координати передавав куратору.

🔹Також він закликав фсбшника оперативно наносити удари по скупченню українських захисників за наданими ним координатам.

🔹Затриманий тривалий час був членом місцевого осередку «Партії регіонів».

🔹На даний час підозрюваному за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

🔹Досудове розслідування – СБУ.

peredplata

Залишити відповідь