Долар перед виборами вразить українців: стало відомо, що буде з курсом, “гривня продовжить…”.

Важливе попередження

Експерти пояснили, що буде з курсом долара перед виборами

На передвиборчому тижні не варто було б очікувати помітних змін курсу, але є ознаки того, що це може статися. 

Тому експерти у коментарі для Сьогодні порадили позбавлятися від гривневих депозитів і переводити їх у валюту, поки долар перебуває в стабільному стані.

 
 
 

курс валют, обмін валют, курс долара

За словами Андрія Шевчишина, є фактор, який може викликати значне зростання курсу долара: позачергове засідання НБУ, на якому, ймовірно, будуть розглядатися кадрові перестановки – звільнення двох заступників голови НБУ – Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба. Такий собі “чорний лебідь”, здатний спекулятивно обвалити курс гривні.

Якщо ж наступного тижня кадрових перестановок в Нацбанку не буде, то аналітик очікує, що гривня буде стабільною і розшириться валютний спред.

 

“Банки хочуть заробляти на обміні валюти. Розширення спреду піде як вгору, так і вниз, тобто купити долар можна буде дорожче, а здати-дешевше, різниця може досягне 25 копійок і більше“,- уточнив Андрій Шевчишин.

 

долар, обмінник, курс валют

Інші експерти не чекають змін в НБУ на тиждень перед виборами і прогнозують стабільність курсу. Олександр Охріменко каже, що гривня продовжить коливатися в межах 28,4-28,5 грн/долар.

 

Експерти, як і раніше, радять позбавлятися від гривневих депозитів у міру закінчення їх терміну і вкладати у валюту. І, навпаки, притримувати наявну. Бо стабільність гривні триватиме до кінця жовтня-початку листопада, потім почнеться девальвація до 28,8-29 грн/долар.

peredplata