На Буковині понад 4 тисячі чоловіків 25-27 років мають прийти до ТЦК

Вже не призовники, а військовозобов’язані. Понад 4 тисячі чоловіків у Чернівецькій області мають стати на облік військовозобов’язаних.

Після набрання чинності Закону щодо пониження призовного віку, з 27 до 25 років, у Чернівецькій області, як у всій Україні, розпочалися заходи щодо виклику і прийняття відповідних рішень щодо громадян, які перебували на військовому обліку як призовники.

Зокрема це стосується громадян України 1997, – 98 та частково – 99 років народження, які перебувають на військовому обліку призовників, пише  Медіа агентство АСС.

Як  повідомили у Службі зв’язків з громадськістю Чернівецького обласного ТЦК та СП, з 8 квітня на Буковині розпочали роботу призовні комісії, основним результатом роботи яких буде передача призовників на облік військовозобов’язаних.  Таких в нашій області понад 4 тисячі. На них вже буде діяти Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», як на військовозобов’язаних.

Додамо, для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів громадянам потрібно звертатися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку.

Джерело: acc.cv.ua

 

peredplata

Залишити відповідь