За матеріалами СБУ до 15 років заочно засуджено двох зрадників з Херсонщини, які співпрацювали з окупаційною владою

 
Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази вини двох мешканців Херсонщини, які під час тимчасової окупації регіону добровільно пішли на співпрацю з представниками держави-агресорки.
Перший фігурант у вересні 2022 року очолив так звану «раду молоді» у фейковій адміністрації «Білозерського муніципального округу».
За свідченнями очевидців, зрадник активно допомагав окупантам проводити псевдореферендум щодо приєднання українських територій до рф.
Не вдалося уникнути правосуддя і ексначальнику інспекції житлово-комунального господарства обласного центру. Після захоплення регіону російськими військами він одразу запропонував свої послуги новим «господарям» і став начальником відділу технагляду управління жкг незаконної «військово-цивільної адміністрації м. Херсона». На цій посаді він допомагав запроваджувати російське законодавство і здійснювати підривну діяльність проти України.
Після звільнення захопленої ворогом Херсонщини Силами оборони України обоє зрадників накивали п’ятами і тепер переховуються на тимчасово окупованій території.
На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:
– ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
– ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність)
Співробітники СБУ встановили місця їхнього перебування та проводять комплексні заходи для притягнення до визначеної судом відповідальності.
Розслідування проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata

Залишити відповідь