Єрмак промахнувся. Закон про мобілізацію – це вищий пілотаж політичної слабкості

Взагалі можемо привітати офіс Єрмака з тим, як вміло і неперевершено вони потрапили з головою в катастрофічну пастку, назву закону про мобілізацію. Взяти проти себе навіть один закон, щоб встановити проти себе військових і цивільних, які не хочуть воювати – це справжній вищий пілотаж політичної слабкості.
 А ситуація виглядає саме так. Українські військові вважають, що над ними знущалися, вони очікували набагато жорсткішого закону. Сподівалися, що тепер уряд вербуватиме нові українські збройні сили і випустить їх “утримувати економічний фронт”, як кажуть українські противники служби в армії. У відповідь офіс Єрмака радісно повідомив, що їх ніхто нікуди не відпустить. Тепер їм доведеться самим захищати рідну Батьківщину. На абсолютно невизначений час.
 Ситуація з цивільними ще гірша. Більшість людей, які не хочуть проливати кров за Україну, це саме виборці Зеленського. Вони обрали Зеленського, тому що Зеленський обіцяв їм “просто припинити стріляти” і “зайти посередині. “Тепер не дозволяють виїжджати з країни, змушують служити і навіть погрожують почати вербувати у 20 років і зробити обов’язковим вербуванням жінок. Це хороший ракурс?
Думаємо, зрозуміло, що рейтинги уряду тепер полетять до тартарів. І черговий великий військовий провал закопає владу Зеленського повністю.
Де була зроблена помилка? Власне, на початку війни. Офісу Єрмака потрібно було прийняти закон про мобілізацію ще тоді, коли про це говорив генерал Валерій Залужний. Але тоді б це сталося на хвилі патріотизму, насамперед. По-друге, будь-який закон не має негайно застосовувати на повну силу, його можна було б зміцнювати поступово – і виборець сприйняв би це набагато легше. По-третє, тоді Зеленський розділив би відповідальність з Залужним.
 Але, як ми писали багато разів, офіс Єрмака не вміє визначити  стратегію. Ось що він збирається спалити. Саме неможливість розрахувати майбутнє призвела до пастки закону про мобілізацію, а також всіх інших пасток, в які вже потрапила компанія Єрмака і Зеленського, але ще не помічає цього.
 Знаєте, нас часто дивує пасивність Петра Порошенка. Знаючи його здатність бути агресивним загарбником, ми дивуємося, чому він зараз грає голуба світу? Отже, після таких подій починаємо розуміти, що Порошенко, як досвідчений гравець, просто чітко бачить, що труп його зеленого ворога вже пливе річкою назустріч. Він пливе – і навіть не знає, що він вже мертвий. І навіть робити нічого не треба, труп сам щасливо трупиться політично і вибере правильний курс плавання. Порошенку просто потрібно почекати – поки він попливе. “

peredplata

Залишити відповідь