Українцям у Швейцарії стало складніше отримати статус захисту S

🇨🇭. У цьому році тривалість розгляду заяв зросла в рази, а відмову отримує кожен п’ятий біженець.
Із чим пов’язана така ситуація,повідомляє SRF (https://www.srf.ch/news/schweiz/gefluechtete-aus-der-ukraine-schutzstatus-s-gar-nicht-mehr-so-schnell-und-unkompliziert).

⏳З початку року тривалість процедури розгляду заявок збільшилася в рази.

❌Зросла і кількість відмов. У січні 2024 року кожне третє рішення було негативним. За весь перший квартал були схвалені лише 80% заяв на захист. Це означає, що кожному п’ятому біженцю з України міграційні чиновники відмовляють у наданні статусу S у Швейцарії.

☝🏻За словами прес-секретаря Держсекретаріату з питань міграції (SEM) Магдалени Раст, це пов’язано з тим, що на отримання статусу S претендують все більше заявників, які вже отримали статус захисту в інших країнах. Тому ці люди більше не отримають статус захисту в Швейцарії.

🪪Також швейцарська влада стала ретельніше перевіряти документи. На початку року у місцевих ЗМІ з’являлася інформація про те, що для отримання дозволу на проживання у Швейцарії використовували підробні або незаконно придбані українські паспорти. Тож виникла підозра, що не всі, хто звертався за захистом у цій країні, насправді мали на нього право.

📍З початку року оформлення статусу S проводять лише у Федеральному центрі надання притулку в Берні.

peredplata

Залишити відповідь