Онуфрій на Пасху служив в облаченні подарованому патріархом Московським

Після нещодавньої публікації священника ПЦУ Іллі Істратова про схожість облачень, в яких служили на Пасху митрополит Онуфрій (очільник УПЦ (МП)) та патріарх Московський Кіріл, з’явилося чимало захисників позиції Онуфрія. Однак тепер стали відомі нові викривальні деталі.

Як повідомляють джерела, наближені до самого митрополита Онуфрія, це червоне облачення, в якому він служив на Великдень, було йому особисто подароване патріархом Московським Кірілом ще до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зазначив отець Ілля.

Це наочно демонструє збереження тісних зв’язків митрополита Онуфрія з Московським патріархатом, попри формальний розрив УПЦ (МП) з РПЦ. Окрім того, Онуфрій продовжує поминати Кіріла за богослужіннями, не засудив доктрину “священної війни” Кіріла та в пасхальному посланні ледве згадав про російсько-українську війну.

Експерти вказують, що таке демонстративне вбрання, подароване Кірілом, є прямим сигналом на Москву про лояльність Онуфрія до Московського патріархату.

“гундяєву навепне вже показали ці фотографії, він скоріш за все задоволений такою поведінкою Онуфрія і найближчим часом не буде робити для УПЦ МП ведмежі послуги відкрито називаючи її московським патріархатом”, – зазначив Експерт.

Питання, що робити з цим облаченням, залишається відкритим. Але, на думку отця Іллі, однозначно не варто його одягати на богослужіння, оскільки це лише посилить сигнал про зв’язок Онуфрія з Московським патріархатом.

Нагадаємо, митрополит Онуфрій продовжує згадувати ім’я Гундяєва під час Літургії.

https://df.news/2024/05/08/onufrij-na-paskhu-sluzhyv-v-oblachenni-podarovanomu-patriarkhom-moskovskym/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3BVdkzL5nz9bJKLetY-_ZqZ5agYwKgLkIo1brNiIqW0I0UaI3BNt0djPs_aem_Afq-dy5_YDGX-uyScimGRBKyO3QISszD7rOK4Wst2rFQbv7GPyCkF7-nwQL1HfohEuyUMjKhiPTB326oqbAIMgyA

peredplata

Залишити відповідь