Засновнику одного з благодійних фондів з Чернівців повідомили про підозру, який за гроші мав переправити киянина за кордон

Правоохоронці повідомили про підозру засновнику одного з благодійних фондів з Чернівців, який взявся переправити військовозобов’язаного киянина за кордон. Спочатку “благодійник” обіцяв за донат на ЗСУ у 7 тис. доларів оформити ухилянту документи для виїзду. Згодом спритник передумав та за доплату у 5 тис. доларів збирався показати напрямок руху поза пунктами пропуску. Під час отримання грошей підозрюваного затримали.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Згідно з повідомленням, чернівчанин запропонував військовозобов’язаному киянину допомогти виїхати за кордон через благодійну організацію, в якій він був засновником.

Для цього чоловік повинен був надати копії документів, а також задонатити на придбання дрона Mavic 3T для ЗСУ, вартість якого на той момент складала 6800 доларів США. 

У серпні 2023 року чоловік передав підозрюваному 7 тис. доларів, і отримав запевнення, що гроші підуть на допомогу ЗСУ, а він матиме дозвіл на перетин кордону. 

Втім згодом “благодійник”  запропонував вже інший спосіб виїзду – перетнути кордон поза пунктом пропуску. Таку послугу він оцінив у 12 тис. доларів.

Чоловіку навіть дозволили доплатити ще 5 тисяч. Ці гроші начебто мали отримати особи, що переправлять його через кордон на Закарпатті.

 Під час отримання грошей підозрюваного затримали.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру засновнику одного з благодійних фондів з Чернівців за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

peredplata