Якщо рф застосує в Україні ядерну зброю, то США знищать всі російські позиції на українській території, – Сікорський

Застереження щодо використання ядерної зброї в Україні РФ отримала не лише від США.

Якщо рф застосує в Україні ядерну зброю, то США знищать всі російські позиції на українській території, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю The Guardian. За словами Сікорського, росіяни знають про це.

«Американці сказали росіянам, що якщо ви підірвете ядерну бомбу, навіть якщо вона нікого не вб’є, ми вдаримо по всіх ваших цілях [позиціях] в Україні звичайною зброєю, ми знищимо їх усіх», – зазначив Сікорський.

За словами очільника польського МЗС, попередження щодо застосування ядерної зброї в Україні росіяни отримали не лише від США. росію застерегли від таких кроків навіть Індія та Китай.

«Я думаю, що це реальна обіцянка. Крім того, китайці та індійці зачитали росії погрози. І це не дитяча забавка, адже якщо це табу також порушать, як і табу на зміну кордонів силою, Китай знає, що Японія і Корея стануть ядерними державами, і, ймовірно, вони цього не хочуть», – підсумував Сікорський.

Як пише The Telegraph, експерти вважають, що навчання мали нагадати про погрози росії застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. Однак екскомандир Об’єднаного полку хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту Гаміш де Бреттон-Гордон, зазначив, що це «лише блеф і пустослів’я».

peredplata

Залишити відповідь