Буковинська команда гідно виступила на ЧУ з екстреної медичної допомоги

Демонстрували свої уміння діяти в екстрених ситуаціях та надавати невідкладну допомогу.
 
На Буковині відбувся Х Чемпіонат України з екстреної медичної допомоги з міжнародною участю. Він став першим від початку повномасштабного вторгнення. 26 команд з усієї України впродовж трьох днів змагалися за звання кращої у своїй справі.
 
Конкурсні завдання Чемпіонату сплановані з урахуванням викликів сьогодення у звʼязку із війною. Це надання допомоги при масовому ураженні вибухівкою, обстрілами тощо. Для створення ситуацій, найбільш наближених до реалістичних, помічників професійно гримували. Також використовували унікальне для України симуляційне обладнання. Зокрема професійні манекени, які повністю відтворюють стани людини – дихають, реагують зіницями на світло, дозволяють проводити моніторування, ШВЛ, УЗД.
 
За результатами змагань Чемпіонату
1 місце виборола бригада Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,
2 місце – Черкаська бригада,
3 місце – з Харкова.
 
Буковинську команду представила ОКНП «Чернівецький обласний ЦЕМД та МК». До її складу увійшли лікарка Катерина Коломейчук, фельдшерка Анна Плав’юк та водій Костянтин Найман. Як розповів генеральний директор центру екстреної медичної допомоги Володимир Єленєв, наша команда у конкурсах діяла злагоджено і кваліфіковано та показала високі результати. Чернівецькі екстреники посіли 8 місце.
 
На урочисту церемонію відкриття Чемпіонату завітала Перша леді України Олена Зеленська.
Вона привітала учасників: «Наші медики – на передовій захисту так само, як і військові. Вони – ще й рятівники самих військових. І щодня ризикують життям, бо росія свідомо цілить по лікарях – із початку повномасштабного вторгнення загинули 42 й поранені 63 працівники екстреної медичної допомоги. 164 автівки швидкої пошкоджено, а 261 – знищено».
 
Після завершення змагань вона передала переможцям призове авто швидкої допомоги для їх медичного закладу.
 
 
Джерело: Чернівецька обласна рада
 
 

peredplata

Залишити відповідь