Суд арештував буковинця, який зберігав вдома арсенал зброї, боєприпасів

За незаконне зберігання арсеналу зброї та боєприпасів суд арештував буковинця.
 

36-річний житель села Горошівці зберігав удома вогнепальну зброю, боєприпаси та набої без відповідного на це дозволу. Поліцейські розпочали кримінальне провадження, затримали фігуранта та повідомили чоловіку про підозру. Відтак – суд обрав запобіжний захід затриманому: тримання під вартою. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Протиправну діяльність чоловіка викрили співробітники Чернівецького управління ДВБ НПУ спільно з колегами ГУНП в Чернівецькій області та УСБУ. 

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що буковинець придбав і зберігав удома зброю та боєприпаси. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання у селі Горошівці правоохоронці виявили та вилучили:

–    автомат АК-12;

–    гранати;

–    запали;

–    патрони невстановленого типу;

–    бронебійні набої та інші вибухові пристрої.

за незаконне зберігання арсеналу зброї та боєприпасів суд арештував буковинця

Буковинські поліцейські затримали фігуранта у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Вилучене поліцейські направили для проведення експертиз до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Відповідно до їх результатів, боєприпаси є бойові та становлять загрозу для населення.

Наразі слідчі Чернівецького районного управління поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили фігуранту про підозру. 

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Сьогодні, 30 травня, за клопотанням слідчих поліції суд обрав запобіжний захід затриманому у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

за незаконне зберігання арсеналу зброї та боєприпасів суд арештував буковинця

Правоохоронці нагадують громадянам, що за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачена кримінальна відповідальність. У період дії воєнного стану зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

Так, відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами карається позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Водночас, згідно із ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Громадяни, які володіють зброєю без передбачених законом дозволів, можуть здати її до найближчого відділу чи відділення поліції. Нагадаємо, також працює Єдиний державний реєстр зброї, завдяки якому посилено контроль за обігом зброї та суттєво спрощено процес її оформлення. 

Цей реєстр передбачає також створення Електронних кабінетів. Тож українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через “Єдине вікно громадянина” https://services.mvs.gov.ua або у магазині з продажу зброї. 

Детальну інформацію можна отримати за номером спецлінії «102», 59-15-48, контакт-центру ЄРЗ: 044-33-44-035 та в чат-боті у Телеграмі @arms_mvs_bot.

Поліцейські Буковини продовжують здійснювати оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу нелегальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь