Український винищувач над Білгородщиною…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Український винищувач над Білгородщиною… Hy, з почином, як-то кажуть!
Сьогодні значна кількість західних ЗМІ пишуть не стільки про те як проходили вибори у Європі, а велику увагу приділили першій в історії атаці українського винищувача по “командному вузлі Росії” на Білгородщині. Про це найпершим повідомив телеканал Sky News.
Але наразі не зрозуміло, який тип боєприпасів використовувався під час атаки: були це українські вітчизняні бомби і ракети, чи в хід пішло вже західне озброєння?
А журналісти The Washington Post (WP) у вихідний день десь “відкопали” голову Військового комітету НАТО адмірала Роба Бауера і попросили його прокоментувати ситуацію.
“Україна має отримати дозвіл атакувати цілі в глибині російської території: це логічне та законне рішення”,- заявив адмірал Роб Бауер. І додав “ефективніше знищити лучника, а ловити у повітрі ворожі стріли”.
За словами адмірала, Києву має бути дозволено завдавати ударів західною зброєю не лише прикордонною російською територією, а й глибоким тилом. Це абсолютно логічне та законне рішення, оскільки Україна – жертва, вона захищається від незаконного вторгнення країни-агресора.
Бауер зазначив, що у глибині території РФ розміщуються аеродроми, з яких злітають російські літаки для атак на українські населені пункти, там знаходиться матеріально-технічне забезпечення, а також підприємства з видобутку газу та нафти, які допомагають фінансувати війну. Все це є законними цілями для України.
***
Ну, і ще з хороших новин на сьогодні:
На території аеродрому “Ахтубінськ” в Астраханській області РФ українськими дронами було уражено одразу два багатоцільових винищувачів 5-го покоління Су-57. Спочатку повідомлялося про один вбитий літак. Проте після перегляду космічних знімків фахівці дійшли висновку, що уражено 2 літака.
Донецька облась. Росіяни намагались здійснити масивний штурм в районі, красногорівки, але добряче поперхнулися. Уся бронетанкова армада та вантажівки з боєприпасами були знищені вщент.

peredplata