США постачатимуть системи ППО Patriot тільки Україні

Нарешті! Крига скресла…
США постачатимуть системи ППО Patriot тільки Україні, доки не буде закрите все небо
США зупинять виконання замовлень будь-яких країн на виготовлення комплексів ЗРК Patriot і виготовлятимуть їх наразі виключно для України, доки вона не матиме достатньо систем ППО, щоб захистити себе від російських обстрілів. Про це Вашингтон оголосив сьогодні, в четвер, 20 червня повідомляє Financial Times.
Це рішення офіційно оформить обіцянку Джо Байдена, яку той дав минулого тижня під час саміту “Великої сімки”, і дозволить Україні отримати техніку, необхідну для захисту міст та об’єктів інфраструктури. Президент США заявив в Італії, що п’ять країн погодилися відправити Patriot Україні, а тим, що чекають на їх постачання від США, доведеться почекати. “Все, що у нас є, вирушить до України, доки не будуть задоволені її потреби», — сказав Байден, додавши, що вона отримає озброєння «щодо швидко”.
Замовлення на виробництво комплексів Patriot у США мають Польщу, Румунію та Німеччину, зазначає FT. Крім того, Іспанія хоче отримати пускові установки, а коаліція країн НАТО у січні розмістила замовлення на 1000 ракет.
Керівники України неодноразово просили західні країни допомогти з додатковими системами ППО, оскільки їх брак уразив і позиції на передовій, і шляхи постачання в тилу, і цивільні об’єкти.

peredplata