Іще один удар по головній башті Кремля!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-У Сенаті США представлено законопроект про визнання Росії державою-спонсором тероризму…
Сенатори Ліндсі Грем та Річард Блюменталь представили у четвер двопартійний законопроект про визнання Росії державою-спонсором тероризму відповідно до американського законодавства. Нині державами-спонсорами тероризму, згідно з американськими законами, вважаються Куба, Іран, Північна Корея та Сирія. Уряди цих країн неодноразово надавали підтримку актам міжнародного тероризму.
“Я з нетерпінням чекаю на голосування щодо нашого законопроекту про визнання Росії державою-спонсором тероризму відповідно до американського законодавства з кількох причин. Насамперед це визнання значно збільшить доступні для США інструменти аби покарати російського президента Путіна за його варварську поведінку в Україні та його деструктивні дії по всій Африці та світу загалом. Путінська Росія є державою-спонсором тероризму, і давно настав час офіційно визнати це відповідно до законодавства”, – йдеться в заяві республіканця Грема.
У заяві демократа Блюменталя говориться, що Росія “заслужила” своє місце в клубі держав-спонсорів тероризму, розв’язавши “жорстоку кампанію насильства та агресії” в Україні та роблячи “незліченні звірства та злочини проти людяності, сіючи жах та смерть серед тисяч невинних мирних мешканців”.
“Визнання Росії державою-спонсором тероризму дозволить США рішучіше боротися з жорстокістю Путіна, а також із загрозою, яку він становить свободі та демократії у світі”, – сказав сенатор Блюменталь.
Законопроект про визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму матиме вплив на інші країни й організації, які співробітничають з Росією, розширення переліку товарів подвійного призначення, які не будуть дозволені на експорт до Росії та значне обмеження суверенітету РФ в очах американських судів. Це відкриє можливість подання позовів та інших цивільних претензій від жертв тероризму, cпонсорованого Москвою.

peredplata