Нідерланди разом із ще однією неназваною країною передадуть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс “Patriot”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Нідерланди і ще одна країна (поки не вказується яка) склали із окремих елементів і запчастин систему ППО “Patriot”, яка негайно буде передана Україні
Які ж вони чудові наші союзниці і подруги. І президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, і глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, і прем`єр Італії Джорджіа Мелоні, і прем`єр Естонії Кая Каллас, і президент Молдови Майя Санду … міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. Вони не патякають впусту, як більшість європейських та американських “джентельменів”, а роблять реальні важливі справи.
Сьогодні міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила виданню NL Times, що Нідерланди разом із ще однією неназваною країною передадуть Україні ще один зенітно-ракетний комплекс “Patriot”. Вона наголосила, що завдяки допомозі союзника вдалося зібрати повний комплекс “Patriot”.
Зазначимо, що один ЗРК “Patriot” складається із 10-15 компонентів. Це станція радіолокації AN/MPQ-53 або AN/MPQ-65, від 4 до 8 пускових установок M901/M902, центр управління вогнем AN/MSQ-104 Engagement Control Station (ECS), 2-3 автомобіля з генераторами, машини забезпечення та підтримки.
Орієнтовна вартість одного комплексу може становити $1-2 млрд.
Оллонгрен, оголошуючи про постачання, зазначила, що ППО надзвичайно важлива для України, оскільки РФ щодня завдає їй ударів ракетами, бомбами і безпілотниками…”.. Міністр нагадала, що днями Румунія оголосила про постачання “Patriot” Україні. Вона назвала це “дуже гарною новиною”.

peredplata