Щоб увійти сюди, треба витерти ноги об форму окупанта. На Буковині відкрили перший в області музей російсько-української війни

Щоб увійти сюди, треба витерти ноги об форму окупанта. У Сокирянах працює перший у Чернівецькій області музей російсько-української війни. Відкрили його у першу річницю повномасштабного вторгнення.
 
Тут можна побачити уламки крилатої ракети «Калібр», що влучила у Дністровську ГЕС, комплекс «Ігла», з якого збили ворожий вертоліт за 18 мільйонів доларів, сухпайок російських солдатів та багато іншого.
 
Як пояснила екскурсоводка Діана Баранська, у музеї облаштовано три експозиційних зали. Перший розповідає про українські міста, що постраждали від бойових дій. Тут є таблички з їхніми назвами та світлини руйнувань.
 
Другий зал присвячено пам’яті загиблих захисників із Сокирянської громади. Відвідувачі можуть побачити їхні особисті речі, амуніцію, а також ознайомитися з біографіями.
 
У третьому залі представлено різноманітну військову атрибутику.
 
За словами Діани Баранської, експозицію поповнюють самі військові. Вони дарують музею прапори зі своїми підписами, а також шеврони. Останніх тут ціла колекція – більш як 200 штук.
 
Музей працює щодня з 9:00 до 18:00 на вулиці Шевченка, 5 у Сокирянах. Відвідувачі можуть замовити екскурсію або оглянути усі виставки самостійно.
 
 
 
 
 
 
 
 
Джерело: Чернівецька обласна рада

peredplata

Залишити відповідь