СБУ повідомила про підозру ще одному організатору «референдуму» щодо приєднання Луганщини до рф

 
Служба безпеки зібрала доказову базу на «депутата» фейкової «народної ради лнр», який організовував псевдореферендум щодо приєднання Луганської області до рф.
Колаборантом виявився уродженець Єнакієвого, який тривалий час проживав у Луганську й до 2014 року працював головним спеціалістом одного з відділів облдержадміністрації. Пізніше він приєднався до терористичної організації «лнр» і став «депутатом народної ради» цього квазіутворення за списком політичної сили гауляйтера Луганщини пасєчніка.
Після повномасштабного вторгнення фігурант долучився до організації незаконного «референдуму». Він брав активну участь у численних зустрічах із мешканцями та трудовими колективами окупованого Луганська, під час яких від імені так званого «законодавчого органу лнр» наполягав на необхідності приєднання Луганщини до держави-агресорки.
Пізніше зрадник проголосував за фейковий «закон» про проведення цього «волевиявлення». Також він разом зі «спостерігачами» з держдуми рф обговорював організаційні питання щодо процесу «голосування» і надання йому ознак легітимності.
Такі дії дозволили керівництву держави-агресорки публічно визнати результати незаконного «референдуму», а Луганську область – частиною рф.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
◾ч. 2 ст. 110 (вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб);
◾ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території).
Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
 
 

peredplata

Залишити відповідь