СБУ у Чернівецькій області повідомила про підозру у держзраді бойовику, який брав участь в окупації Енергодара

СБУ повідомила про підозру у держзраді бойовику, який брав участь в окупації Енергодара

Служба безпеки зібрала доказову базу на бойовика терористичної організації «днр», який у складі рашистських військ окуповував місто Енергодар.

Мова про 40-річного уродженця м. Чистякове (Торез). У 2015 році він добровільно приєднався до незаконного збройного формування «бригада «кальміус» так званої «народної міліції днр». З того часу аж до 2022 року він брав участь у бойових діях проти українських Об’єднаних сил біля Мар’їнки та інших населених пунктів Донеччини.

Після повномасштабного вторгнення зрадник у складі 14-ї артилерійської бригади зс рф брав участь в окупації Енергодара, а також у знищенні цивільної інфраструктури українських міст та вбивствах мирних мешканців.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 1 і 2 ст. 111 (державна зрада);

– ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь у збройному формуванні держави-агресора);

– ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)

Оскільки зрадник перебуває на тимчасово окупованій території, співробітники СБУ вживають комплексних заходів для його затримання і притягнення до відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Джерело: Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

peredplata

Залишити відповідь